ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ("ΕΙΣ ΚΟΠΑΝΟΥΣ")

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ("ΕΙΣ ΚΟΠΑΝΟΥΣ")
ΤΟ BLOG ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ («ΕΙΣ ΚΟΠΆΝΟΥΣ») ΠΟΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

«Η γιορτή του κ. Μαξίμου»Σήμερα 21 Ιανουαρίου, γιορτή του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού, άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. ΜΑΞΙΜΟΣ.
Έξι μήνες πέρασαν από την ενθρόνισή του στον ιστορικό θρόνο της Μητροπόλεως Ιωαννίνων και τα μέχρι τώρα δείγματα της ποιμαντορικής του δράσεως είναι απολύτως θετικά.
Εργάζεται άοκνα σε εικοσιτετράωρη βάση. Λειτουργεί και κηρύττει σχεδόν καθημερινά. Περιέρχεται τα χωριά της μητροπολιτικής του περιφέρειας, στηρίζοντας και αγιάζοντας τους πιστούς. Υπάρχουν χωριά που είχαν να δουν Μητροπολίτη πενήντα και εκατό χρόνια! Ο λαός τον υποδέχεται με αισθήματα τιμής και σεβασμού και αυτός ανταποδίδει την αγάπη του ευλογώντας και αγιάζοντας τους πιστούς.
Άριστος και καλλιφωνότατος τελετουργός, με βιωματική προσέγγιση στα δρώμενα της Θείας λατρείας. Αγωνιστής των εθνικών μας θεμάτων με ανεπτυγμένο το υγιές πατριωτικόν φρόνημα. Ευαίσθητος σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και ανθρωπιστικής προσφοράς, προσπαθεί να βρει τρόπους για την ανακούφιση της φτώχειας και τη σωστή λειτουργία των κοινωνικών ιδρυμάτων της Μητροπόλεως.
Γενικά, η μέχρι τώρα δράση του σε συνδυασμό με την ισχυρή προσωπικότητά του και το κύρος που διαθέτει, δείχνουν ότι τα Γιάννινα απέκτησαν έναν Ιεράρχη αντάξιο της ιστορίας και της παραδόσεώς τους.
Ευχές στον Σεβασμιώτατο για Έτη Πολλά, γεμάτα υγεία, δύναμη, πνευματική, εθνική και κοινωνική προσφορά.

(Εφημερίδα «Πρωινός Λόγος»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου