Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

O Μητροπολίτης Ιωαννίνων στην Ενορία Προφήτου Ηλιού Φραγκφούρτης






Τιμώντας την ανακομιδή του λειψάνου του νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων, που στη Φραγκφούρτη εορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος επισκέφθηκε την Κυριακή (2.11.)  την ενορία Προφήτου Ηλιού Φραγκφούρτης προσκεκλημένος του Συλλόγου Ηπειρωτών Φραγκφούρτης και περιχώρων. 
Στο προαύλιο του Ναού υπάρχει παρεκκλήσιο του Αγίου το οποίο ανέγειρε προ πενταετίας ο σύλλογος Ηπειρωτών. Ο Σεβασμιώτατος με τη συνοδεία του διακόνου Βησσαρίωνος κόμισε τεμάχιο Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου προς αγιασμό του πληρώματος της τοπικής εκκλησίας που αθρόως προσήλθε να τιμήσει τον Άγιο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χάρισε στον σύλλογο και στην ενορία από μία ασημένια εικόνα του Αγίου, ενώ ενορία και σύλλογος προσέφεραν χρηματικά ποσά για το φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεως Ιωαννίνων. 
Ακολούθησε λιτάνευση του Λειψάνου και Αρτοκλασία στο εορτάζον παρεκκλήσιο και στη συνέχεια τράπεζα για όλους τους πιστούς. Συγκινητική ήταν η απλή και ανεπιτήδευτη  επικοινωνία των πιστών με τον Μητροπολίτη.  
Στην επίσημη τράπεζα που παρετέθη στην αίθουσα του Ναού παρεκάθησαν η Γενική Πρόξενος κ. Κακιοπούλου καθώς και πρόεδροι και μέλη των τοπικών φορέων και συλλόγων. Έκπληξη ήταν για όλους η έλευση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, ο οποίος ευρισκόμενος στην περιοχή, ήλθε για να χαιρετίσει το πνευματικό του τέκνο τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων. 
Η συγκίνηση κυριάρχησε αλλά η χαρά της συνάντησης επλήρωσε τις καρδιές όλων.
(Πηγή: amen. gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου