Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ιωαννίνων Μάξιμος: «Ο Άγιος Νεκτάριος εκδιώχθηκε από τους ανθρώπους, αλλά τους αγάπησε και τους διηκόνησε»




Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, στην Καστοριά, λειτούργησε χτες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, καλεσμένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Στο κήρυγμά του, όπως μας πληροφορεί το σχετικό δελτίο τύπου της Ι. Μ. Καστορίας, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων ανέφερε πως σήμερα πανηγυρίζει η Ορθοδοξία μας και τιμάει και εορτάζει έναν πολύ θαυματουργό Άγιο, που μας δείχνει με τη ζωή του το φως το αληθινό, που έρχεται για να σώσει τον κόσμο. Και συνέχισε λέγοντας ο κ. Μάξιμος πως, ο Άγιος Νεκτάριος συκοφαντήθηκε και εκδιώχθηκε από τους ανθρώπους, όμως τους αγάπησε και τους διηκόνησε με έργα. Και κατέληξε σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ο Άγιος του 20ου αιώνα, αποτελεί για τον σημερινό Ιερέα παράδειγμα και υπόδειγμα γιατί δίδαξε με την αγάπη του, με την υπομονή του και την πίστη του. Και θα τον τιμούμε όταν θα μιμηθούμε τη ζωή και τα έργα του...
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και του επιχώριου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου