ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ("ΕΙΣ ΚΟΠΑΝΟΥΣ")

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ("ΕΙΣ ΚΟΠΑΝΟΥΣ")
ΤΟ BLOG ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ («ΕΙΣ ΚΟΠΆΝΟΥΣ») ΠΟΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Έκθεση ζωγραφικής για τον Ελ ΓκρέκοΤο Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, τα Γ. Α. Κ. – Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ηπείρου, διοργανώνει έκθεση Εικαστικών Τεχνών με θέμα, «Εικαστικές αναφορές στο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο – Ελ Γκρέκο, αφιέρωμα στα 400 χρόνια από το θάνατό του»στον εκθεσιακό χώρο των Γ.Α.Κ., Δ. Φιλοσόφου & Γλυκήδων (κάστρο Ιωαννίνων).
Η διοργάνωση της παρούσας έκθεσης κρίθηκε ομόφωνα αναγκαία για να τιμηθεί η τετρακοσιοστή επέτειος του θανάτου του μεγάλου και διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα δημιουργού Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο), που με τα έργα του επηρέασε την παγκόσμια Τέχνη.
Οι συμμετέχοντες δημιουργοί, μέλη του Σωματείου, παρουσιάζουν έργα υλοποιώντας ελεύθερα και εξατομικευμένα τον τρόπο της αναφοράς τους στον πολυσύνθετο μορφοπλάστη, ως ελάχιστη προσφορά τιμής και σεβασμού στην πολυκύμαντη ζωή και την αγωνιώδη πορεία του. Μια πορεία μέσω διαφορετικών τεχνοτροπιών και ρευμάτων Τέχνης, όπως τα συνάντησε κατά το ερευνητικό ταξίδι του από την Κρήτη στη Βενετία, στη Ρώμη και στο Τολέδο, όπου άφησε, μαζί με το μεγάλο έργο του, την τελευταία του πνοή.
Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό στις 5 Νοεμβρίου 2014, ώρα 6.00 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2014 (κάθε μέρα 11:00 - 18:00 , Σάββατο και Κυριακή 11:00-16:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου