Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Η ανάσταση του Χριστού...

Η ανάσταση του Χριστού, σε αντίθεση με την ανάσταση λχ του Λαζάρου, δεν πιστοποιείται από τις αισθήσεις ή άλλη αποδεικτική ισχύ σαν αυτές που χρησιμοποιούμε για να βεβαιώσουμε ένα ιστορικό γεγονός. Είναι ζήτημα πίστης. Και φανέρωσης του Αναστάντος σε όσους Εκείνος επιθυμεί να φανερωθεί. Οι υπόλοιποι ας αρκεστούμε στη μαρτυρία των αυτοπτών...

Δεν είναι καθόλου εύκολο βέβαια να τους πιστέψουμε. Θυμίζω ότι στο μήνυμα των Μυροφόρων πως αναστήθηκε ο Χριστός, οι μαθητές ηπίστουν, δεν τις πίστεψαν. Εμείς έχουμε περισσότερη πίστη; Ή έχουμε συνηθίσει πια το μήνυμα ότι ο Χριστός ανέστη; Ας το ψάξει ο καθένας μας. Όταν είσαι υγιής το λες εύκολα. Στο κρεβάτι του πόνου και του θανάτου ασφαλώς η πίστη στην ανάσταση είναι που μετράει.

Αν θέλουμε πάντως να γευθούμε τι μπορεί να σημαίνει η ανάσταση δεν έχουμε παρά να ζήσουμε με τον τρόπο του Αναστάντος, ο οποίος νίκησε τον θάνατο πεθαίνοντας από αγάπη για τους ανθρώπους. Ήγουν να αγαπάμε όσο μπορούμε και κυρίως αυτούς που δεν είναι ευσυμπάθητοι και όσους η κοινωνία έχει θέσει στο περιθώριο.

Γιώργος Μπάρλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου