Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η Μαριάννα Κορομηλά* για τον Οικουμενικό Πατριάρχη**Όταν αντίκρισα πρώτη φορά τον Βαρθολομαίο στον θρόνο, έσταζε υγρασία η Πόλη. Παγωνιά και γκριζάδα που σε γεμίζουν μελαγχολία. Ήταν Χριστούγεννα του 1991, μερικές μόλις εβδομάδες μετά την εκλογή του Ίμβριου ιεράρχη στο ανώτατο αξίωμα και μόλις τέσσερις μήνες μετά την οριστική κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Ο πατριαρχικός ναός ήταν σχεδόν άδειος από εκκλησίασμα, αλλά σε μια γωνιά στέκονταν η Μερόπη και ο Χρήστος Αρχοντώνης, οι γονείς του Οικουμενικού. Η Λειτουργία των Χριστουγέννων διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες.
Σε όλη αυτή την διάρκεια, ο Ιεράρχης φώτιζε ολόκληρο τον ναό. Η παρουσία του, η στάση του, οι κινήσεις του, η βαθιά και πεντακάθαρη φωνή του γαλήνευαν την ψυχή μας. Το πρόσωπό του έλαμπε και τα μάτια του αντανακλούσαν ό,τι πιο ωραίο μπορεί να ελπίζει κανείς ότι θα έχει την τύχη να αντικρίσει στη ζωή του: την πνευματικότητα ενός ανθρώπου του Θεού...
Ολόκληρη την όντως εξαιρετική ομιλία της κυρίας Μαριάνας Κορομηλά για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μπορείτε να τη διαβάσετε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο, που παραπέμπει στην Ιδιωτική Οδό, το γνωστό ιστολόγιο του φίλτατου θεολόγου Παναγιώτη Ανδριόπουλου:


*Η Μαριάννα Κορομηλά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Άρχισε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1966, με νεανικές εκπομπές στο κρατικό ραδιόφωνο. Από το 1970 εργάζεται ως ξεναγός και από το 1975 ως παραγωγός εκπομπών στην Ε.ΡΑ. (απ΄όπου εκδιώχθηκε τον Ιούνιο του 2006). Το 1977 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Παρίσι (Ιστορία και Φιλοσοφία). Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξεναγών και μέλος της Ελληνικής Επιτροπής της ΟΥΝΕΣΚΟ. Συνεργάζεται με ελληνικά και ξένα έντυπα, τηλεοπτικούς σταθμούς και με το ραδιόφωνο του «Σκάι» από το 1991. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών και της Πολιτιστικής Εταιρίας Πανόραμα, όπου από το 1985 διοχέτευσε το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς της, οργανώνοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια, κύκλους διαλέξεων, ταξίδια, εκθέσεις, παιδικά προγράμματα και άλλες εκδηλώσεις. Έχει γράψει πολλά βιβλία.
**Στην εν Αθήναις χτεσινή  παρουσίαση του βιβλίου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου  Συνάντηση με το μυστήριο των εκδόσεων Ακρίτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου