Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Γιορτάζει ο Πολιούχος μας

Οι τριήμερες καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης του Νεομάρτυρος Γεωργίου και του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16, τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, στη 4 μ.μ. στον Σεπτό Οίκο του Αγίου Γεωργίου, θα γίνει δέηση και μεταφορά της ιεράς εικόνος στο παρά την κεντρική πύλη του Φρουρίου εικονοστάσιο. Εκεί θα πραγματοποιηθεί δέηση και ακολούθως, μεταφορά της ιεράς εικόνος στον Ναό του Νεομάρτυρος στην Πλατεία Πάργης.
Στις 5 μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ναό όπου βρίσκεται το παρεκκλήσι του Τάφου του Νεομάρτυρος θα τελεσθεί Εσπερινός και στις 6 μ.μ., στον Ναό του Νεομάρτυρος στην Πλατεία Πάργης, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας. Στις 9 μ.μ. θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία.
Κατά την Δευτέρα, ημέρα εορτασμού του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, στις 7:30 π.μ., στο ναό της Πλατείας Πάργης θα γίνει όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Όρθρος και Θεία Λειτουργία θα τελεσθούν και στον Σεπτό Οίκο του Αγίου, όπως και στον Μητροπολιτικό Ναό. Η λιτάνευση των ιερών Λειψάνων του Νεομάρτυρος θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ., ενώ στις 5 μ.μ. στον Σεπτό Οίκο του Αγίου θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση και στη Μητρόπολη Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
Την ημέρα της εορτής του Αγίου Αθανασίου, Τρίτη 18 Ιανουαρίου, όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στην Ιερά Μητρόπολη στις 7:30 π.μ. και στις 5 μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκληση του Νοεμάρτυρος Αγίου Γεωργίου. Τα λείψανα του Αγίου θα επιστρέψουν στον Ναό του Πολιούχου στις 5 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου