Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Προετοιμασίες για την Ενθρόνιση

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την υποδοχή και ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Μαξίμου,  που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα.
Παρών στην τελετή ενθρόνισης θα είναι ο Μακαριώτατος Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Ιωαννίνων, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου, καθώς και πολλοί Αρχιερείς.
Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμά της η τοπική εφημερίδα Πρωινός Λόγος,
...για την οργάνωση της τελετής, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες συσκέψεις, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των τοπικών αρχών, οι οποίες θα επαναληφθούν και την ερχόμενη εβδομάδα. Το τελετουργικό που ισχύει στις ενθρονίσεις, προβλέπει επίσημη υποδοχή στην Κεντρική πλατεία από τους ιερείς της Μητρόπολης, τους τοπικούς φορείς και φυσικά το λαό της πόλης. Μετά τις προσφωνήσεις  αναμένεται να  ακολουθήσει πεζή μετάβαση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου θα γίνει η ενθρόνιση του κ. Μάξιμου.
Χθες αναμενόταν να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τον Μητροπολίτη Μάξιμο, αλλά και για τους άλλους τρεις που εκλέχτηκαν πριν από λίγες ημέρες και την ερχόμενη Τρίτη, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου θα δώσουν την προβλεπόμενη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Την επομένη ο κ. Μάξιμος, μαζί με το νέο Μητροπολίτη Ελασσώνας (που επίσης ανήκει στις λεγόμενες νέες χώρες) κ. Χαρίτωνα θα μεταβούν στην Κωνσταντινούπολη σε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου