Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η πόλη των Ιωαννίνων τιμά τον Πολιούχο της, Νεομάρτυρα Άγιο ΓεώργιοΑπό την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων εκδόθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της μνήμης του πολιούχου της πόλης των Ιωαννίνων νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Αθανασίου.
Οι θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, με Δέηση στον Οίκο του Αγίου (4.00 μ.μ.) και μεταφορά της Εικόνας στο Εικονοστάσι, που επίσης θα αναπεμφθεί Δέηση (4.30 μ.μ.). Θα τελεστεί Εσπερινός  στο παρεκκλήσιο του τάφου του Αγίου (5 μ.μ.) και Μέγας Εσπερινός Μετ’ Αρτοκλασίας (6.00 μ.μ.) στον Ναό της Πλατείας Πάργης. Επίσης, Εσπερινός (6.00 μ.μ.) και ακολούθως αγρυπνία (9.00 μ.μ.) θα τελεστούν στον Οίκο του Αγίου.
Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία (ώρα έναρξης 7.30 π.μ.) στο Ναό του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου (Αρχιερατική), στον Οίκο του Αγίου και στον Μητροπολιτικό Ναό. Στις 10.30 π.μ. θα ακολουθήσει η λιτάνευση των ιερών λειψάνων, στις 5 μ.μ. Ιερά Παράκληση στον Οίκο του Αγίου και στις 6 μ.μ. Μέγας Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.
Την Τετάρτη 18/01 θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό και στις 5 το απόγευμα Εσπερινός, Ιερά Παράκληση και επιστροφή των ιερών λειψάνων του Νεομάρτυρα Γεωργίου στο Ναό του Πολιούχου, στην Πλατεία Πάργης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου