Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

"Μα πώς μπορείτε να είστε ταυτόχρονα χριστιανός και Ναζί;"

«Το Παρίσι έπεσε στα χέρια των Ναζί στις 14 Ιουνίου 1940. Η αγία Μαρία, ξανά απέναντι σε ολοκληρωτικό καθεστώς, χαρακτηρίζει αναφανδόν τον ναζισμό "παγανισμό". Έκπληκτη ρωτάει κάποιον: "Μα πώς μπορείτε να είστε ταυτόχρονα χριστιανός και Ναζί;"

Όταν εκδίδεται, το 1942, η διαταγή να φέρουν οι Εβραίοι το "Zion stern" (το περιβραχιόνιο με το άστρο του Δαβίδ), η Μαρία σημαίνει πνευματικό συναγερμό· έφτασε ο καιρός των "ομολογητών", λέει. Χαρακτηρίζει το Εβραϊκό πρόβλημα "χριστιανικό" και τον Εβραϊκό λαό "Εκκλησία της Παλαιάς Διαθήκης".

Μαζί με τον π. Ντιμίτρι φυγαδεύει Εβραίους και πλαστογραφούν πιστοποιητικά βάπτισης (ο π. Ντιμίτρι ήταν σίγουρος πως και ο Χριστός το ίδιο θα έκανε!), ώστε οι Εβραίοι να φαίνονται Χριστιανοί στα χαρτιά...

Στις 10 Φεβρουαρίου 1943 συλλαμβάνεται από την Γκεστάπο... οδηγήθηκε στο στρατόπεδο Ράβενσμπρουκ... Μαρτύρησε στους θαλάμους αερίων στις 31 Μαρτίου 1945, το Μεγάλο Σάββατο... κατά πάσα πιθανότητα αντάλλαξε τον εαυτό της με μια Εβραιοπολωνέζα».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, «Μάρτυρας της "εν Χριστώ σταυρικής ελευθερίας": Αγία Μαρία Σκομπτσόβα (1891-1945)», περιοδικό "Σύναξη", τ. 148, σ. 16.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου