Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Αρχιερατική Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση



Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο «εις Κοπάνους» τελέσθηκε το πρωί της 27ης Οκτωβρίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Μαξίμου, ο οποίος λίγο πριν τη διανομή του αντιδώρου απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα, παίρνοντας αφορμή απο το λόγο του εορταζομένου Αγίου Νέστορος «Θεέ του Δημητρίου ελεήσόν με και ενίσχυσόν με»:
«Να ζητούμε και εμείς από τον ένα και αληθινό τριαδικό μας Θεό, να ζητούμε από τον Κύριον ημών Ιησού Χριστό να μας ενισχύει, έτσι ώστε να παλεύουμε σε κάθε επιβουλή και να μη δεχόμαστε να γινόμαστε βορά σε απειλές δήθεν ισχυρών, αλλά πάντοτε έχοντας το Χριστό μπροστά, με σύνεση βεβαίως, να ζητούμε την ενίσχυση του Θεού και να πολεμούμε για το δίκαιο και για το σωστό».
Και συνέχισε: 
«Ο Θεός να ενισχύει και να δίνει δύναμη στο στρατό, έτσι ώστε να νιώθουμε και εμείς ασφάλεια, διότι “πολλοί κυκλόθεν οι εχθροί ημών”. Δυστυχώς δεν έχουμε πολλούς φίλους -έχουμε συμμάχους, αλλά δεν έχουμε φίλους- και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να έχουμε πίστη στην καρδιά μας, να έχουμε σωφροσύνη και σύνεση για να μπορούμε να διαφυλάσσουμε και την αγιαστική μας παράδοση και την ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητά μας...».



Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εψάλη από το Σεβασμιώτατο επιμνημόσυνη δέηση στο στρατιωτικό μαυσωλείο Ιωαννίνων, εντός του κοιμητηρίου του Αγίου Νικολάου, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών, στην περιοχή της Ηπείρου κατά το «Έπος του 1940». Παρέστησαν o Διοικητής της 8ης Μεραρχίας, αξιωματικοί, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου