Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Μνήμη Ανακομιδής του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου



Η πόλη των Ιωαννίνων θα εορτάσει και φέτος, την προσεχή Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, την Ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, «του εν Ιωαννίνοις αθλήσαντος και πολιούχου ημών», με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου μας, στην Πλατεία Πάργης. Εκεί θα τελεσθεί τόσο ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός την παραμονή της εορτής στις 6 το απόγευμα όσο και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την κυριώνυμο ημέρα, μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει Λιτανεία ως την κεντρική πλατεία. Εκεί, για δεύτερη χρονιά, θα ακολουθήσει ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι.
Καλεσμένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου στις φετινές λατρευτικές εκδηλώσεις για τη μνήμη της Ανακομιδής του Πολιούχου μας Αγίου Γεωργίου, είναι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος.

Όπως ανακοινώθηκε, το βράδυ της Κυριακής 25 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 θα τελεσθεί η καθιερωμένη Αγρυπνία στο παρεκκλήσιο του Τάφου του Νεομάρτυρα, στον Άγιο Αθανάσιο «της Μητρόπολης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου