Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Στην Κέρκυρα ο Πατριάρχης του Γένους



Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων

Στην Κέρκυρα αναμένεται να φτάσει αύριο στις 11 το πρωί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, με την ευκαιρία της εορτής του πολιούχου του νησιού Αγίου Σπυρίδωνα την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα συνοδεύσουν στην Κέρκυρα οι μητροπολίτες Ίμβρου Κύριλλος, Λέρου - Καλύμνου - Αστυπαλαίας Παΐσιος, ενώ την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος θα εκπροσωπήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, «υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ηπείρου και Κερκύρας».
 
 
Υπενθυμίζεται ότι επίσημη επίσκεψη προκαθημένου της Ορθοδοξίας στην Κέρκυρα είχε πραγματοποιηθεί πριν από 51 χρόνια, το 1963, από τον μακαριστό Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα. Στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης του κ. Βαρθολομαίου στο νησί θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις, ενώ ο Παναγιώτατος θα αναχωρήσει από την Κέρκυρα το απόγευμα του Σαββάτου 13 Δεκεμβρίου, οπότε θα επιστρέψει και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην έδρα της επαρχίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου