Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

«Διάβασις Θεία» σήμερα και αύριο



Δύο συναυλίες σήμερα και αύριο από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τον Δήμο Ιωαννιτών.

Μία σημαντική πολιτιστική εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων σήμερα και αύριο.
Υπό τον τίτλο «Διάβασις Θεία» παρουσιάζει δύο συναυλίες, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τον Δήμο Ιωαννιτών. Στην κάθε συναυλία θα ερμηνευτεί η μουσική απόδοση οκτώ κειμένων της Καινής Διαθήκης, ένα έργο του Δημητρίου Κωστόπουλου, με την από κοινού συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Ιωαννιτών, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πνευματικού Κέντρου «Τσακάλωφ», της Βυζαντινής Χορωδίας της Μητρόπολης και της Παιδικής Χορωδίας του Ιερού Ναού Περιβλέπτου.

Οι συναυλίες είναι δύο: Η πρώτη στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, σήμερα Τετάρτη στις 8 το βράδυ με εισιτήριο 20 ευρώ για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης. Η δεύτερη στην αίθουσα «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αύριο Πέμπτη στις 8 το βράδυ. Η είσοδος στην δεύτερη συναυλία είναι δωρεάν.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος μιλώντας χτες στα τοπικά ΜΜΕ εκδήλωσε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία όλων των φορέων.
«Η εορτή των Χριστουγέννων είναι πραγματικά μια διάβασις, ένα πέρασμα. Είναι μια ανακαίνιση του ανθρώπου, ένα πέρασμα από μία κατάσταση σε μία νέα κατάσταση», σημείωσε αναφέροντας ότι η προεργασία για το έργο που θα παρουσιαστεί ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια στην Αθήνα και τώρα ωρίμασε ώστε να παρουσιαστεί στο κοινό.
Για ένα σημαντικό γεγονός μίλησε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, τονίζοντας επιπλέον πως η εκδήλωση συνεισφέρει τόσο στην ενίσχυση του θρησκευτικού συναισθήματος όσο και στο κοινωνικό έργο της Μητρόπολης. «Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο φώτα και στολίδια. Ή πιο σωστά δεν είναι μόνο αυτά», είπε.
Από τη μεριά του, κάλεσμα στο κοινό να παρακολουθήσει τις συναυλίες έκανε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, τονίζοντας ότι θα είναι και μια ευκαιρία για το κοινό να γνωρίσει από κοντά και το Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» στην πανεπιστημιούπολη, που είναι στολίδι για την πόλη των Ιωαννίνων.
Για τη σημασία της συνεργασίας των φορέων, μίλησε ο συνθέτης Δημήτρης Κωστόπουλος, αλλά και η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου «Τσακάλωφ» Ασπασία Ζέρβα και ο Αρχιμουσικός Γιώργος Χλίτσιος, που θα διευθύνει τις συναυλίες.

Ερωτόμενος ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος για το ύψος του εισιτηρίου, ανέφερε: «Η Μητρόπολη δεν έχει άλλη δυνατότητα να καλύψει το κοινωνικό της έργο παρά μόνο μέσα από τη συμβολή των ανθρώπων. Υπήρχαν στο παρελθόν τα Αγαθοεργά Καταστήματα που είχαν τη δυνατότητα, όμως πλέον αυτό δεν είναι δυνατόν. Με τον τρόπο που σκέπτομαι, λέω ότι αλίμονο αν δεν βρεθούν 500 άνθρωποι στα Γιάννενα να διαθέσουν 20 ευρώ για το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης. Θα ήταν προσβολή για τα Γιάννενα αυτό, όχι για τον Μητροπολίτη. Επίσης, η δεύτερη συναυλία είναι εντελώς δωρεάν», κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου