Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Τα παιδιά τραγούδησαν το δικό τους Χατζιδάκι




Στον ανακαινισμένο πλήρως προαύλιο χώρο του Ιερού Παρεκκλησίου του Προφήτη Ηλία, στα Καρδαμίτσια, τα παιδιά του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Νικολάου «εις Κοπάνους» τραγούδησαν χτες βράδυ το δικό τους Χατζιδάκι.

Η παιδική χορωδία, υπό της διεύθυνση της κ. Γεωργίας Καρβούνη και η ορχήστρα από τους μαθητές του Πν. Κέντρου και τους δασκάλους τους, Γιάννη Κωσταδήμα, Γιάννη Γκέλο και Κώστα Νεοφώτιστο, παρουσίασαν μια συναυλία - αφιέρωμα στο τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, που απέσπασε το ζωηρό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Το παρόν στην εκδήλωσε έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, που ευχαρίστησε στο τέλος με εγκάρδιους λόγους τα παιδιά για την προσπάθειά τους, ενθαρρύνοντάς τα να συνεχίσουν τη βιωματική ενασχόλησή τους με τη μουσική.





Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πρωτίστως το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, που μας τίμησε και μας ευλόγησε με την παρουσία του. Είδαμε στο πρόσωπό του και ακούσαμε από τα χείλη του τη χαρά του έδωσαν τα παιδιά κι έτσι η δική μας χαρά, αλλά και η ευθύνη, έγιναν μεγαλύτερες.
Ευχαριστίες από καρδιάς σε όλα τα παιδιά, που μόχθησαν πολύ για να παρουσιάσουν αυτό το κατά γενική ομολογία άρτιο αποτέλεσμα, αλλά και στους γονείς τους για την εμπιστοσύνη, την κατανόηση και τη θετική διάθεση.
Θερμές ευχαριστίες στη Διαχειριστική Επιτροπή του Προφήτη Ηλία, που με την εργασία τους τα τελευταία χρόνια ευπρέπισαν και διαμόρφωσαν τόσο την εσωτερική εικόνα του Παρεκκλησίου όσο και τον περιβάλλοντα χώρο.

Η χτεσινή συναυλία απέδειξε περίτρανα ότι και σε ενοριακό πλαίσιο η συνέργεια και η σύμπραξη μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν, όταν μάλιστα κινούνται σε πνεύμα απόλυτης σύμπνοιας, μακριά από ανταγωνιστικές διαθέσεις.

Είθε να έγινε η αρχή για μια γόνιμη συνέχεια...




Υ.γ. Ευχαριστίες στον κ. Χρήστο Ευτυχιάδη για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου