Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Συναυλία του Επιλέκτου Ηπειρωτικού Ensemble...

Με ιδιαίτερα χαρά η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων ανακοινώνει στο τοπικό πλήρωμα της Εκκλησίας ότι το προσεχές Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου και ώρα 8.30΄ το βράδυ στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παδαγωγικής Ακαδημίας θα πραγματοποιηθεί Συναυλία του 16μελούς Επιλέκτου Ηπειρωτικού Ensemble με τη συμμετοχή του διεθνώς αναγνωρισμένου στην πολίτικη λύρα Σωκράτη Σινόπουλου, με από αυθεντικές συνθέσεις και παραδοσιακά κομμάτια.

Κατά την εκδήλωση η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων θα τιμήσει τον «Πατριάρχη» της Ηπειρωτικής Παραδοσιακής Μουσικής κύριο Πετρολούκα Χαλκιά, για την ανεκτίμητη προσφορά του στην διατήρηση καὶ προώθηση της Μουσικής Παραδόσεως της Ηπείρου και της Πατρίδας.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο διεθνής λαουτίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του προγράμματος, Βασίλης Κώστας ενώ στη συναυλία συμμετέχει, ως καλεσμένος, ο πρόσφατα απόφοιτος του Berklee College of Music στα ντραμς και τα κρουστά, κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος και ο καθηγητής στο Επίλεκτο Ηπειρωτικό Ensemble και εξαιρετικός κλαρινίστας κ. Νεκτάριος Παπαγεωργίου.

Καλούμε λοιπόν όλους και ιδιαίτερα τους νέους να προσέλθουν το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου και ώρα 8.30΄ το βράδυ στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παδαγωγικής Ακαδημίας και να απολαύσουν μια μαγική μουσική βραδιά, τιμώντας παράλληλα και την σπουδαία συνεισφορά του Πετρολούκα Χαλκιά στην Ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου