ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ("ΕΙΣ ΚΟΠΑΝΟΥΣ")

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ("ΕΙΣ ΚΟΠΑΝΟΥΣ")
ΤΟ BLOG ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ («ΕΙΣ ΚΟΠΆΝΟΥΣ») ΠΟΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Οι Απόφοιτοι Ριζαρίτες στο Πνευματικό Κέντρο του Αγ. Νικολάου («εις Κοπάνους»)Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος ο Σύλλογος των Αποφοίτων της Ριζαρείου Σχολής - Παράρτημα Ιωαννίνων - έκοψε την πίτα του σε μία ωραία εκδήλωση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Νικολάου Κοπάνων.
Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς, η παρουσία των συμμετασχόντων ήταν ικανοποιητική. Μεγάλη αξία έδωσε στην εκδήλωση η τιμητική διάκριση, που έγινε για τον απόφοιτο Θωμά Μπαϊρακτάρη, ο οποίος είναι ο αρχαιότερος εν ζωή Ριζαρίτης (απόφοιτος του 1931) και ο πρώτος Πρόεδρος του Παραρτήματος Ιωαννίνων, με μεγάλη δραστηριότητα.
Μετά τις καθιερωμένες προσφωνήσεις και ευχές, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Σάββας Σιάτρας κάλεσε τον τιμώμενο να ανεβεί στο βήμα και ο Θ. Μπαϊρακτάρης λίαν συγκινημένος γι’ αυτή την διάκριση, που του επιφυλάχτηκε από τους αδελφούς - όπως τους αποκάλεσε - Ριζαρίτες, τόνισε με έμφαση ότι τέτοιες εκδηλώσεις τιμούν ιδιαίτερα το Σύλλογό μας και διατηρούν τους δεσμούς μας εσαεί, αναπολώντας τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε στην τροφό Σχολή, τη Ριζάρειο. Εξέφρασε παράλληλα την ευγνωμοσύνη όλων μας προς τους Μεγάλους Ευεργέτες Αδελφούς Μάνθο και Γεώργιο Ριζάρη.
Όλοι οι παριστάμενοι μέσα σε μία συγκινησιακή ατμόσφαιρα καταχειροκρότησαν τον τιμώμενο, ιδιαίτερα κατά τη στιγμή της παραλαβής της τιμητικής πλακέτας από τον Σάββα Σιάτρα (φωτό), που του ευχήθηκε μακροζωία και πνευματική διαύγεια, χαρακτηρίζοντάς τον μεγάλο Πατριώτη και Έλληνα!
Στη συνέχεια επακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και πλούσιος μπουφές με τη μέριμνα του Ριζαρίτη ιερέα Αποστόλου Σύλλη, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοπάνων.
Αξίζουν έπαινοι σε όλους, όσοι συνετέλεσαν στη διοργάνωση της ωραίας αυτής εκδήλωσης με την ευχή για ευτυχισμένο το νέο έτος 2015 και με τη συμμετοχή και των αποφοίτων Ριζαριτών του Συλλόγου Αθηνών.
Αναθέτουμε τις περαιτέρω ενέργειες προς επίτευξη του σκοπού αυτού στον κατά πάντα δραστήριο Πρόεδρο της Ένωσής μας φίλτατο Σάββα Σιάτρα.

Σάββας Θ. Θεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου