ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ("ΕΙΣ ΚΟΠΑΝΟΥΣ")

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ("ΕΙΣ ΚΟΠΑΝΟΥΣ")
ΤΟ BLOG ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ («ΕΙΣ ΚΟΠΆΝΟΥΣ») ΠΟΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Εκοιμήθη ο Νικοπόλεως και Πρεβέζης ΜελέτιοςΗ Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση  αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κυρού Μελετίου. Ο εκλιπών Ιεράρχης εξεδήμησε προς Κύριον  σε ηλικία 79 ετών.  

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης γεννήθηκε στην Αλαγονία Καλαμάτας το 1933. Ήταν πτυχιούχος Θεολογίας και Κλασικής Φιλολογίας - Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Δασκαλάκη.  Διετέλεσε Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διεκκλησιαστικών Σχέσεων.  Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης χειροτονήθηκε το 1980. Ήταν συγγραφέας πολλών εποικοδομητικών βιβλίων και είχε βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών για το βιβλίο του «Η Πέμπτη Οικουμενική Σύνοδος».
 
Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης θα ψαλεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πρεβέζης  το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 11.00. 


(Από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου